Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enceta demà la Festa dels Copatrons, la Festa Major Petita, del 18 al 21 d’agost


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/17/2023 04:03:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes enceta demà la Festa dels Copatrons, la Festa Major Petita, del 18 al 21 d’agost

A banda de la 38a Caminada Popular Nit de Sant Bonós, hi haurà concerts, cercaviles, actes populars i un canvi d’emplaçament de la 9a Cantada d’Havaneres del dilluns 21 d’agost

A partir de demà divendres Blanes viurà amb la intensitat acostumada la Festa dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià, coneguda també com la Festa Major Petita, que s’allargarà fins el dilluns 21 d’agost, el dia en què s’escau la festivitat dels dos sants. Durant quatre intensos dies el municipi on comença la Costa Brava tornarà a esclatar d’activitats.
Cercavila 'Places i Carrers' - Festa Major Petita 2022
Les organitza l’Ajuntament de Blanes amb el suport de diverses entitats culturals, juvenils i esportives: la Colla Gegantera de Blanes, l’Esbart Joaquim Ruyra, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, els dracs dels barris, la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle, el grup de Percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera i l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa. D’altra banda, pel que fa a la Caminada Popular Nit de Sant Bonós de dissabte, col·labora principalment el Grup Fondistes Blanes, a banda d’un munt d’empreses i establiments.

Música, actes populars, esport, havaneres i actes tradicionals

La Festa Major Petita arrencarà amb la primera de les seves activitats aquest divendres a les 7 de la tarda amb la Cercavila ‘Places i Carrers’, amb la participació de diverses entitats, que sortirà des del Passeig Cortils i Vieta, seguirà pels carrers Muralla, Raval Sud i Ample fins acabar a la Plaça d’Espanya. Allí tindrà lloc a ¼ de 9 de la nit una sessió del popular ball ‘Toquen a Córrer’ amb l’Esbart Joaquim Ruyra, acompanyats per la música de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria.'Toquen a Córrer' - Festa Major Petita 2022
Per últim, la primera jornada del cicle festiu es tancarà a les 10 de la nit amb l’actuació del grup ‘Di-Versiones’ a l’escenari del Passeig Cortils i Vieta, a tocar de la Plaça Catalunya. L’endemà dissabte es farà la tradicional Cursa Córrer el Cós a partir de les 6 de la tarda, quan es faran les inscripcions al Passeig Pau Casals, a tocar de Casa Saladrigas.Participants, guanyadors i guanyadores de la Cursa Córrer el Cos de la
Festa Major Petita 2022
A 2/4 de 7 de la tarda es farà la cercavila fins arribar a la Plaça de l’Església, mentre que a les 7 es faran la Cursa Córrer el Cos i el lliurament de premis. El mateix vespre de dissabte també se celebrarà una audició de sardanes a la Plaça dels Països Catalans amb la Cobla La Principal de Llobregat, que compta amb el músic blanenc Jordi Molina.Vermutada amb acompanyament musical - Festa Major Petita 2022
L’acte més destacat del dissabte serà la tradicional Caminada Popular Nit de Sant Bonós, que aquest 2023 ha arribat ja a la seva 38ena edició, i que sortirà a 2/4 d’11 de la nit des del Passeig de Mar. L’endemà diumenge l’activitat es reprendrà a les 12 del migdia a la Plaça d’Espanya amb una Vermutada Popular organitzada per la Colla Gegantera, i on hi haurà música en viu. Per últim, ja a la tarda, a partir de les 7, l’Agrupament Pinya de Rosa ha organitzat una Gimcana al Banc dels Músics del Passeig de Mar.

Celebració de la Festivitat dels Copatrons el 21 d’agost

La Festa dels Copatrons arribarà al seu moment àlgid el seu darrer dia, el dilluns 21 d’agost, quan se celebra la festa de tots dos sants, copatrons de Blanes juntament amb Santa Anna, la patrona. Dilluns la jornada s’encetarà de manera molt assenyalada, ja que a les 9 del matí es farà la ja tradicional ‘Xocolatada Popular’ sota l’arc dels copatrons.
Xocolatada Popular - Festa Major Petita 2022
Enguany es compleix el 20è aniversari d’ençà que es va recuperar la seva celebració, al 2003. Posteriorment, a 2/4 de 12 del migdia, hi haurà l’Ofrena Floral Institucional sota l’Arc dels Copatrons on hores abans s’haurà fet la xocolatada, seguida a les 12 del migdia per l’Ofici Solemne en honor a Sant Bonós i Sant Maximià, a l’Església Santa Maria.VIII Cantada d'Havaneres - Festa Major Petita 2022
La jornada central de la Festa dels Copatrons es tancarà amb la principal novetat del cicle festiu d’enguany. La 9a edició de la Cantada d’Havaneres ha canviat aquest 2023 d’ubicació per emplaçar-se a un lloc més proper a la platja. Serà al Passeig Pau Casals, a l’alçada de l’Escultura de la Formiga, a prop de l’espigó del Club de Vela Blanes. Tocaran els grups Cabotatge, Son de l’Havana, Peix Fregit i Port Bo i, com és habitual, la nit d’havaneres es completarà al final amb un cremat popular.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 08/17/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300