Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes distribueix 25.000 díptics de Bones Pràctiques per combatre la Sequera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/16/2023 10:47:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOBlanes distribueix 25.000 díptics de Bones Pràctiques per combatre la Sequera

S’han repartit a les llars, i també s’han posat cartells amb el lema ‘No Malgastis l’Aigua. És un bé escàs i insubstituïble’. Els consells són a https://www.blanes.cat/docweb/ma.malgaigua

L’Ajuntament de Blanes, amb la col·laboració de l’empresa Aigües Blanes S.A., està acabant de repartir aquests dies els díptics que inclouen diversos consells de ‘Bones Pràctiques’ per contribuir a combatre la sequera. En total, està previst que s’hagin distribuït un total de 25.000 fulletons que es presenten amb el lama genèric ‘No Malgastis L’Aigua. És un bé escàs i insubstituïble’.Díptics amb els Consells de Bones Pràctiques, a les bústies d'una comunitat de veïns
Paral·lelament, el cartell amb la mateixa imatge del díptic també s’ha distribuït als lavabos públics per contribuir a conscienciar tothom sobre l’ús de l’aigua potable en aquests moments d’excepcionalitat. Cal recordar que actualment Blanes és un dels municipis inclosos al llindar d’Excepcionalitat, on hi ha tota una sèrie d’accions que no es poden fer relacionades amb l’ús de l’aigua.

Consells de Bones Pràctiques ‘No Malgastis L’Aigua’

El llistat de consells de bones pràctiques estan aplegats en set grans grups relacionats amb: el Lavabo, les Rentadores i Rentaplats, les Aixetes de Casa, les Fuites, les Instal·lacions i, per últim, un gran apartat relacionat amb la neteja de la llar, la comunitat de propietaris o el carrer. Els set grups estan encapçalats per una llegenda genèrica, on s’explica que deixar anar més aigua de la necessària significa una pèrdua inútils que ens perjudica a tots i a totes.Cartell amb el lema de la campanya en uns lavabos públics de Blanes
Així, al Lavabo s’aconsella dutxar-se enlloc de banyar-se i fer-ho amb un màxim de 5 minuts, ja que cada minut de dutxa consumeixen entre 8 i 15 litres. A l’hora de rentar-se les dents, ensabonar-se o rentar-se cal no deixar l’aixeta oberta, no fer servir el WC com a paperera, instal·lar cisternes de doble botó i recollir en un recipient l’aigua de la dutxa mentre esperem que surti la temperatura desitjada per, després, utilitzar-la pel wàter.

Pel que fa les Rentadores i Rentaplats fer-les servir quan els aparells estiguin ben plens, i respecte les Aixetes de casa reparar-les quan detectem una fuita, tancar les aixetes mentre no fem servir l’aigua, incorporar dispositius reductors de cabdal o bé, en cas que s’hagin de canviar, posar-les de monocomandament. En relació a les Fuites, es demana que en cas de detectar-ne alguna al carrer, s’avisi ràpidament al servei d’aigües.

A les Instal·lacions es demana recollir l’aigua de la pluja per regar o fregar el terra i, si és possible, reutilitzar les aigües grises procedents de les dutxes, banyeres i rentamans per alimentar la cisterna dels wàters. Respecte les Plantes, en cas de tenir jardí es recomana escollir plantes mediterrànies, que estan habituades a aquest clima, i recordar que només età permès el reg per a la seva supervivència amb regadora o gota a gota a les hores de menys insolació, tal com s’està fent amb l’arbrat públic.Per últim, el gran apartat de la Neteja de la Llar, la Comunitat de Propietaris o el Carrer, s’aconsella no fer servir mànegues per netejar, i en canvi fer-ho amb cubells i després llençar l’aigua a la claveguera –WC o piques-, mai als embornals del carrer o als arbres. A l’hora de netejar la casa, cal que pensem en tot allò que podem fer sense aigua, aplicant la neteja en sec. I pel que fa a la neteja dels vehicles, no utilitzar la mànega, ja que pot arribar a consumir fins a 350 litres d’aigua. Enlloc d’això, es recomana dur-lo a un túnel de rentat, ja que disposen d’instal·lacions que reciclen l’aigua.Tots aquests consells de bones pràctiques estan publicats al web de l’Ajuntament de Blanes, consultables a l’enllaç https://www.blanes.cat/docweb/ma.malgaiguaData de realització: 08/16/2023 | Data de la darrera actualització: 08/16/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300