Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un total de 118 persones han participat a la Campanya Extraordinària de Donació de Sang a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/16/2023 08:10:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un total de 118 persones han participat a la Campanya Extraordinària de Donació de Sang a Blanes

S’ha fet divendres i dissabte, a una carpa instal·lada al Passeig de Mar, per donar resposta a la necessitat de transfusions que s’han de fer a Catalunya

Blanes ha tornat a registrar un bon nivell de participació a les últimes jornades que hi ha hagut en aquest municipi per donar sang. En aquesta ocasió es tractava de la Campanya Extraordinària de Donació de Sang que s’ha fet durant dos dies consecutius: divendres i dissabte, 11 i 12 d’agost respectivament.Carpa Donació de Sang dels dies 11 i 12 d'agost
La Campanya Extraordinària s’ha allotjat a una carpa instal·lada al Passeig de Mar, a tocar del Carrer Ample. Un indret molt adequat, ja que aquests dies han sovintejat una gran part dels visitants que són a Blanes, especialment per gaudir del llarg pont que propicia la festivitat d’aquest dimarts dia 15, dia de la Mare de Déu d’agost. Tots dos dies l’equip d’atenció ha estat treballant des de les 5 de la tarda fins les 9 de la nit per atendre les donacions de sang.Malgrat les elevades temperatures, pròpies del mes d’agost, però especialment més altes coincidint amb el pic de calor que s’està donant, l’afluència ha estat constant durant els dos dies. Per poder combatre-la, l’interior de la carpa estava dotat amb un total de 22 aparells d’aire condicionat que constantment mantenien una temperatura òptima per estar-s’hi, però també per donar sang.

Un total de 118 persones han participat a les dues jornades

Sumant la participació registrada durant els dos dies en què s’ha fet la donació de sang, han estat un total de 118 persones les que s’han acostat a la carpa per dur a terme aquesta tasca solidària voluntària. D’aquesta xifra, un total de 101 persones van poder fer efectiva la seva donació, mentre que les 17 restants van ser oferiments. És a dir: després de fer-los la revisió mèdica i l’entrevista prèvia, es van haver de descartar per diversos motius.Aquesta ha estat la segona vegada durant aquest mateix estiu en què Blanes ha acollit una Campanya Extraordinària de Donació de Sang, després que la primera va tenir lloc a principis del passat mes d’agost. Aquest municipi on comença la Costa Brava ha estat una de les 23 poblacions d’arreu de la costa catalana de Girona, Barcelona i Tarragona on s’estan habilitant punts de donació extraordinària de sang coincidint amb l’estiu, en què sol haver-hi més escassetat al variar els hàbits de la gent.Les jornades estan organitzades pel Banc de Sang i Teixits de Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, l’Associació de Donants de Sang de Girona, i el Departament de Salut de la Generalitat. El lema escollit enguany per a la campanya estiuenca és prou explícit : ‘Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l’estiu. Es calcula que calen 40.000 donacions al llarg de l’estiu per donar resposta a les més de 30.000 transfusions previstes de sang, plasma o plaquetes que necessiten els pacients dels hospitals catalans. Això sense comptar que, al augmentar la mobilitat a les carreteres, els accidents de trànsit també sovintegen més, lamentablement.Ara, després d’aquesta segona campanya extraordinària, la següent ocasió en què es podrà donar sang a Blanes serà precisament el proper mes de setembre. Serà la tercera campanya ordinària de les quatre que es fan habitualment durant tot l’any, i s’acollirà a la Biblioteca Comarcal.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 08/16/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300