Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Institut Serrallarga de Blanes serà el segon centre a comarques gironines on es podrà fer un nou curs de tècnic/a en construcció


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/29/2023 10:11:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CONVENI_INSERCIO_LABORALL’Institut Serrallarga de Blanes serà el segon centre a comarques gironines on es podrà fer un nou curs de tècnic/a en construcció

S’impartirà el proper curs 2023-24, i respon a una demanda del sector, que necessita treballadors i treballadores qualificats

El proper curs 2023-2024 l’Institut Serrallarga de Blanes, pioner en la formació professional en aquest municipi, impartirà uns nous estudis que albiren tenir una bona sortida laboral per a qui els faci. Es tracta d’un nou cicle formatiu de grau mitjà, per obtenir els coneixements que capaciti l’alumnat per ser un tècnic o tècnica de construcció.



Aquests estudis formen als i les joves que els duguin a terme perquè puguin executar obres de paleta i de formigó, complint les condicions i terminis establerts, així com prescripcions de qualitat, seguretat i medi ambient. Tot això organitzant, controlant i valorant els treballs executats.



Institut Serrallarga, Aula Pràctica Construcció
La durada d’aquest nou curs de cicle formatiu de grau mitjà és de 2.000 hores, distribuïdes en dos cursos acadèmics, i el títol permet l’obtenció directa de la Targeta Professional de la Construcció (TPC) un cop s’ha superat. Aquest document s’expedeix d’acord amb les especificacions que s’estableixen al Conveni Col·lectiu General del Sector de la Construcció. El primer any curs s’impartirà al centre educatiu, i el segon combinarà la formació a l’institut amb les pràctiques laborals

Una demanda del sector de la construcció, que necessita profesionals

La posada en marxa d’aquests estudis respon a una demanda del propi sector de la construcció, que necessita poder disposar de professionals en aquest àmbit, actualment insuficients. L’institut blanenc en col·laboració amb l’Ajuntament de Blanes, ha escoltat les inquietuds que els han fet arribar: la necessitat de poder disposar de treballadors i treballadores, poder cobrir llocs de feina amb personal que estigui adequadament qualificat.



Per afrontar aquest increment de feina, el Departament d’Educació de la Generalitat aportarà una dotació econòmica perquè es puguin adequar les instal·lacions al centre educatiu i per comprar el material necessari per impartir els estudis. També s’hi haurà d’incorporar tres professionals més en el món de la docència, que comptaran el primer any amb 20 alumnes, confiant que es puguin cobrir totes el curs vinent.

El segon centre a comarques gironines que impartirà aquests estudis

Amb la incorporació d’aquests nous estudis, l’Institut Serrallarga de Blanes serà el segon centre d’arreu de comarques gironines que els impartirà. Fins ara, en aquest territori, només hi havia un altre centre d’Olot que va ser el primer en fer-los. L’equip del centre educatiu s’ha abocat amb il·lusió a posar en marxa aquest nou projecte, ja que dóna continuïtat al FPI de la mateixa família professional que va iniciar la seva activitat lectiva el passat mes de setembre.



Aquest PFI en construcció és una formació professional de nivell bàsic al qual hi poden accedir els alumnes que no han superat la ESO. Durant aquest primer any en què s’ha impartit al centre blanenc també ha combinat l’aprenentatge a l’aula amb tres mesos de pràctiques amb empreses.

El fet de superar aquest PFI capacita els i les alumnes per poder fer el nou grau de tècnic o tècnica en construcció que es farà el proper curs 2023-2024, uns nous estudis als quals s’hi pot accedir si s’ha superat l’ESO. Tal com explica el director de l’Institut Serrallarga, Rubén Fernández, de fet han estat els propis alumnes d’aquest curs de PFI en construcció els qui s’han encarregat de preparar el camí als i les futures estudiants del nou curs de grau mitjà.



Han adaptat un espai del centre situat a l’exterior del recinte perquè es puguin fer les classes que s’imparteixen al centre educatiu. Una zona de treball on aprendre les tasques bàsiques d’un ofici pel qual s’albira un futur laboral plausible i real, que doni resposta a la demanda de professionals formats.

Les sortides professionals i de continuïtat d’estudis al món laboral, al batxillerat o bé a un cicle de grau superior són diverses. Així, hi ha des de ser cap d’equip, paleta, paredador o paredadora, oficial o oficiala de mires, instal·lador o instal·ladora de paviments, constructor o constructora de pous en xarxes de sanejament, encofrador o encofradora, ferrallista, constructor o constructora de teulades, pissarrer o pissarrera, aplicador o aplicadora de revestiments, i enrajolador/enrajoladora.



Data de realització: 03/29/2023 | Data de la darrera actualització: 03/29/2023


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300