Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Hospital Sant Jaume de Calella, que atén els naixements de les mares de Blanes, posa en marxa una sala de parts natural amb banyera


Camí de tornada


Menú principalL’Hospital Sant Jaume de Calella, que atén els naixements de les mares de Blanes, posa en marxa una sala de parts natural amb banyera

S’han invertit 250.000 € pel nou servei per atendre parts a l’aigua, després de reconvertir una de les tres sales de parts que hi ha

Aquest mes de març l’Hospital Sant Jaume de Calella, de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, posa en marxa una sala de parts natural equipada amb una banyera per atendre parts a l’aigua. Forma part de l’estratègia de l’atenció al part respectat que es treballa des del Servei de Ginecologia i Obstetrícia.

Des que l’any 2011 es va traslladar el Servei de Ginecologia i Obstetrícia que hi havia a l’Hospital Comarcal de Blanes, els naixements de les mares d’aquest municipi i del territori d’influència s’atenen a l’Hospital de Calella. La inauguració del nou espai va tenir lloc el migdia d’aquest passat dijous, i amb aquest nou espai també es vol donar resposta a la demanda de les gestants del territori de poder comptar amb un entorn medicalitzat i ben equipat per atendre el part tradicional.


Inauguració de la nova sala de parts natural. D'esquerra a dreta:
Cristina Torres (Cap Llevadores), Marta González (cap Servei Ginecologia
i Obstetrícia), Salvador Campasol (director Sector Sanitari Girona Sud) i Marc Buch (alcalde Calella)
Fins ara, l’Àrea d’Obstetrícia de l’Hospital de Calella comptava amb tres sales de parts convencionals, una de les quals s’ha reconvertit en sala de parts natural. La reforma de l’espai ha significat un cost de 250.000 €, i permet poder disposar d’una sala moderna i adaptada a les necessitats de les gestants perquè puguin donar a llum en un ambient íntim, còmode i acollidor, comptant amb la seguretat d’estar en un entorn hospitalari en cas que es produeixi qualsevol imprevist.

El nou equipament està adreçat a les dons que tenen embarassos sense complicacions, amb la previsió de tenir un part de baix risc. L’espai s’ha adequat amb una banyera, un bany amb dutxa, un llit per descansar o utilitzar durant el part, una liana, una cadira de parts i una pilota. Tanmateix. La il·luminació és regulable, hi ha fil musical i les parets s’han pintat de color terra per oferir un entorn càlid, de calma i tranquil·litat.

La inauguració l’han encapçalat el director del Sector Sanitari Girona Sud, Salvador Campasol; l’alcalde de Calella, Marc Buch; la cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Corporació, Marta González; i la cap de Llevadores, Cristina Torres. També han assisteix alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores de diverses poblacions de l’àrea territorial que cobreix el centre hospitalari calellenc.
Data de realització: 03/17/2023 | Data de la darrera actualització: 03/17/2023

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300