Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’empresa Nylstar de Blanes ha presentat concurs de creditors i acomiadarà tota la plantilla


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/02/2023 10:59:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’empresa Nylstar de Blanes ha presentat concurs de creditors i acomiadarà tota la plantilla

L’Ajuntament de Blanes està seguint de prop tota l’evolució de la problemàtica, tal com es va comprometre al ple de la setmana passada amb el Comitè d’Empresa

El migdia d’aquest passat dimecres Nylstar Blanes va donar a conèixer que presentaria un concurs de creditors per liquidar l’empresa, la qual cosa significava acomiadar la norantena de treballadors i treballadores actualment en plantilla. El jutjat mercantil ja ha nomenat un administrador concursal per tirar endavant l’ERO d’extinció i posar a la venda la unitat productiva.


La notícia ha sorprès a la plantilla, després que al gener es va retirar l’ERO que pretenia acomiadar 24 empleats. Aquest passat dimecres la direcció de la factoria blanenca va reunir al Comitè d’Empresa, format pels sindicats CCOO, UGT i Domum Laboral, comunicant-los la decisió de tancament de la companyia.


Intervenció del president del Comitè d'Empresa Nylstar, Xavier Cherino, durant el ple municipal
Per la seva banda, l’Ajuntament de Blanes està seguint de molt a prop tota l’evolució de la problemàtica, tal com s’ha vingut fent especialment durant els darrers anys, en què el futur de l’emblemàtica factoria s’ha vist en perill en nombroses ocasions. Precisament tot just fa una setmana, durant la celebració del ple ordinari del mes de gener, es va estar tractant aquesta qüestió.


El president del Comitè d’Empresa, Xavier Cherino, va intervenir en l’apartat de Precs i Preguntes del públic per demanar la intersecció de l’Ajuntament de Blanes des del seu àmbit d’actuació, per seguir recolzant la plantilla i trobar una solució davant la crítica situació que s’estava patint. Respecte aquest tema, l’alcalde de Blanes, en nom de tot el plenari, va reiterar aquest compromís, remarcant que no es pot deixar perdre un actiu històric tan important com és l’antiga SAFA, que tanta incidència va tenir, lligada a la pròpia història del municipi.
Data de realització: 02/02/2023 | Data de la darrera actualització: 02/02/2023

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300