Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha recuperat avui el tradicional Mercat Ambulant de La Plantera


Camí de tornada


Menú principalBlanes ha recuperat avui el tradicional Mercat Ambulant de La Plantera

És un dels tres mercats ambulants que es fan al municipi, i s'hi ven roba, complements, sabates, i un ample ventall de productes, inclosos pollastres a l’ast

Aquest dissabte Blanes ha fet un nou pas per tornar a la desitjada normalitat, tot i que tothom té encara molt present que no es pot abaixar la guàrdia per la COVID-19 i cal seguir protegint-se. Avui s’ha recuperat el tradicional Mercat Ambulant de La Plantera, un dels tres mercats ambulants que hi ha al municipi.


Mercat Ambulant de La Plantera, aquest dissabte al matí
Es tracta d’un popular mercat ambulant que habitualment aplega una trentena de parades on es ven roba, complements, sabates, i un ample ventall de productes, entre ells pollastres i patates a l’ast. Per poder reprendre l’activitat –suspesa a mitjans de març per l’Estat d’Alarma- l’Ajuntament de Blanes ha implementat diverses mesures. La més destacada ha estat la reorganització de les parades de manera que la separació entre elles mai no sigui inferior als dos metres.


D’altra banda, l’espai per als clients i vianants s’ha habilitat perquè sigui prou ample com perquè hi hagi hagut les suficients garanties de separació entre persones en espais exteriors. Per la seva banda, els treballadors anaven proveïts de la obligatòria mascareta i les pertinents mesures de seguretat sanitària que s’ha de complir en la venda al públic durant la COVID-19.

Mesures de Seguretat en el sistema de venda

De la mateixa manera que ja s’ha estat aplicant als establiments comercials de Blanes on s’ha reprès la venda presencial, els clients del Mercat de La Plantera també han hagut de seguir tot un seguit de mesures. A l’inici i al final de la compra cal aplicar-se gel hidroalcohòlic encara que es portin guants, i no es podien tocar els productes: els havien de servir els paradistes.


També s’han respectat els torns i les files d’espera mantenint una distància mínima de dos metres entre persones i s’ha promogut la preferència de pagar mitjançant targetes de crèdit. Igual que a la resta d’activitats, s’ha donat preferència durant les primeres hores a les persones majors de 65 anys, i no s’ha permès posar a disposició dels clients productes de degustació.

Mercats Ambulants a Blanes

Aquest és un dels tres mercats ambulants que es fa setmanalment a Blanes, i de tots tres és el més jove, ja que es va posar en marxa el juliol del 2014. El més veterà és el Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, que compta amb segles d’antiguitat, i el que es va instaurar fa dècades és el Mercat de Teixits dels dilluns, que s’ubica al Passeig de Mar i a Mas Enlaire.


Aquest Mercat Ambulant s’espera que pugui recuperar-se de cara a l’1 de juny, d’aquí a poc més d’una setmana. Els serveis tècnics de l’Ajuntament de Blanes estan treballant per reubicar les parades d’aquest mercat perquè respecti les mesures de seguretat. Si tot va sobre el previst, l’activitat es reprendrà coincidint amb el previsible pas a la Fase 2 de confinament de la Regió Sanitària de Girona que s’espera de cara a l’1 de juny, un extrem que hauran de determinar les autoritats sanitàries.
Data de realització: 05/23/2020 | Data de la darrera actualització: 05/23/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300