Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es presenta a Blanes l’Agenda Llatinoamericana 2019, dedicada a les grans causes en allò petit


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/21/2018 01:33:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PORTADAEs presenta a Blanes l’Agenda Llatinoamericana 2019, dedicada a les grans causes en allò petit

Jaume Pera Arenas, membre de Justícia i Pau Girona, va presentar el seu contingut i, com ha novetat, un duet de l’Escola de Ball DANCUSAVI va oferir una mostra de ‘salsa colombiana’

Blanes ha estat una de les primeres poblacions gironines que ja ha acollit un acte que des de fa molts anys no falta mai al calendari coincidint amb aquesta època de l’any. Es tracta de la presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2019, un acte que en aquesta ocasió va tenir lloc el vespre d’aquest passat dilluns a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes.


Presentació Agenda Llatinoamericana 2019
Després d’una breu introducció a càrrec de Gloria Cruz, Tècnica d’Acollida de l’Ajuntament de Blanes, el rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roure, va presentar al ponent que havia de parlar sobre l’agenda, Jaume Pera Arenas, membre de Justícia i Pau Girona. Tal com ja s’introdueix en la seva portada, en aquesta ocasió l’agenda està dedicada a les grans causes en allò petit.

Agenda Llatinoamericana 2019: les grans causes en allò petit

Durant els darrers anys l’Agenda Llatinoamericana ha dedicat els seus fulls a Grans Causes: la Pàtria Mundial, el diàleg de cultures, el diàleg de religions, la democràcia, la recuperació de la política, un socialisme nou, la crisi climàtica planetària, la proposta indígena del Sumak Kawsay, la llibertat, els drets humans, la igualtat, la propietat, l’ecologia integral, i la igualtat de gènere. Aquests han estat els lemes reivindicats.


Gloria Cruz, Enric Roure i Jaume Pera
I és que aquesta eina de treball sempre ha defensat la seva voluntat alliberadora, deutora de l’esperit llatinoamericà que es caracteritza per la seva passió utòpica i simultàniament pràctica. Per això, ara ha volgut fer un gir i fixar-se en aquelles altres causes no considerades grans per la societat, com per exemple la vida personal, els estils de vida de cadascú, la resistència al canvi de patró energètic que ha de començar per cada llar...

A tall d’exemple, durant la presentació es va citar una frase del genial personatge de Mafalda, creada per l’il·lustrador Quino: “A mi m’agraden les persones que diuen el què pensen. Però, per sobre de tot, m’agraden les persones que fan el què diuen”. Tal com va explicar Jaume Pera, la lluita per les grans causes no tindrà valor si no es recolza amb la pròpia coherència de tothom també en allò petit.


L’agenda va camí d’arribar a les tres dècades de vida, ja que es va editar per primer cop l’any 1992, coincidint amb els actes reivindicatius amb motiu dels 500 anys de l’arribada dels espanyols al continent americà. Des de la primera edició, l’objectiu ha estat que sigui una eina de reflexió al voltant de temes polítics i socials des d’una vessant constructiva i crítica. Si bé és una iniciativa llatinoamericana, la publicació té vocació mundial, i la seva reflexió és vàlida arreu. Actualment s’edita a 26 països en diversos idiomes, i a Catalunya la Comissió de l’Agenda s’encarrega de l’edició catalana des del 1995.

Interludi artístic llatinoamericà per obrir i tanca l’acte de presentació

A diferència d’anteriors edicions en què Blanes ha acollit la presentació de l’Agenda Llatinoamericana, en aquesta ocasió l’acte va vestir-se de l’autèntic i vibrant color artístic d’aquestes terres. Va ser a través de la intensa intervenció que van protagonitzar un duet de ballarins de l’Escola de Ball DANCUSAVI: Danza, Cuerpo, Salud y Vida.


Intervenció duet de ballarins de l'Escola de Ball DANCUSAVI
Els dos joves artistes van oferir una animada mostra de salses colombianes per obrir i tancar l’acte, enmig dels aplaudiments del públic que omplia l’acte, que també va ajudar-los a seguir el ritme amb les palmes. Tal com va explicar un dels dos ballarins, es tracta d’un tipus de dansa que es coneix com Colombian Style. Per últim, val a dir que al llarg de l’acte de presentació, el públic assistent va poder adquirir exemplars de l’agenda, que es ven al preu de 8 €.



Data de realització: 11/21/2018 | Data de la darrera actualització: 11/21/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300