Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Casa d’Ardales recapta 3.500 € per la commemoració dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/08/2018 11:02:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Casa d’Ardales recapta 3.500 € per la commemoració dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria de Blanes

Diverses entitats i particulars van participar en un espectacle benèfic allotjat al Teatre de Blanes, que va combinar poesia, dansa i música de diversos estils

Al llarg de l’any diverses entitats culturals de Blanes organitzen espectacles a benefici d’algun esdeveniment o associació que, per la seva naturalesa de caràcter social, necessiten suport econòmic. Són iniciatives que majoritàriament compten amb un públic fidel que, d’aquesta manera, contribueix també a causes socials solidàries, o bé lligades a petits i grans esdeveniments del municipi.


Participants de l'espectacle 'Fem Blanes, Fem Parròquia'
Una de les entitats que sol organitzar més activitats en aquesta línia és la Casa de Ardales, l’Associació d’Ardaleños y Amigos de Ardales, que diumenge passat va organitzar un espectacle a benefici d’una commemoració molt assenyalada. Es tracta dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria que se celebraran amb diversos actes al llarg de l’any vinent, al 2019.

3.500 € a benefici de la commemoració dels 700 anys de la parròquia

Per aquest motiu, per la destinació que se li volia donar a la recaptació de la venda d’entrades, l’espectacle ja es va presentar sota un títol més que adequat: ‘Fem Blanes, Fem Parròquia’. Es va oferir la tarda del passat diumenge al Teatre amb una nodrida presència de públic, i s’han aconseguit recaptar 3.500 € que es lliuraran a la Comissió dels 700 anys de la Parròquia que funciona pràcticament des de fa més d’un any amb la finalitat d’organitzar i coordinar les activitats d’aniversari.


El president de la Casa de Ardales, Salvador Gutiérrez, acompanyat de l’alcalde de Blanes, Mario Ros, i d’un representant de la Comissió dels 700 anys de la Parròquia, Pere Reixach, van comunicar al terme de l’espectacle la quantitat total recollida. La comissió que organitza els actes commemoratius ja té una agenda prou definida pel 2019, destacant que quan es compleixin exactament els 700 anys, el 7 de juny, se n’ha programat un dels més especials: un concert amb l’Escolania de Montserrat.

Homenatge a Paco Gutiérrez

Un altre dels leitmotivs de l’espectacle de diumenge passat, conduït i presentat per Aitor Roger, també va ser retre homenatge al poeta Paco Gutiérrez, qui va morir fa pocs mesos. Per això, els continguts de les poesies, els balls i la música que es va oferir giraven a l’entorn de les arrels de l’homenatjat, qui acostumava a recitar poemes propis i de grans figures de la literatura andalusa.


Laura Rabassa i Alba Lupiáñez
Precisament el primer i darrer ingredient de Fem Blanes, Fem Parròquia van ser dues poesies enregistrades per Paco Gutiérrez en el seu dia: A las cinco de la tarde, de Federico García Lorca, i Mi compañero, de Rafael Quiroga. Per la seva banda, Alba Lupiáñez i Cristina Bitlloch van interpretar al piano i violí tres cançons: Memory, Hallelujah i What a Wonderful World; els ballarins de l’Escola de Dansa Esclat van oferir Entre dos mares; i Francesc Saura va recitar El duelo del Mayoral, un poema anònim.

Laura Rabassa i Alba Lupiáñez van oferir les cançons Sin embargo, de Joaquin Sabina, i Podries, del grup Roba Estesa, que musica un poema de Joana Raspall. Els components del Grup Miratge de la Casa d’Ardales van ballar les peces El sentir de Andalucía i Miskito Lawana; Mònica Rabassa va recitar El cant Espiritual, de Joan Maragall, i un fragment d’El Desglaç, de Maria-Mercè Marçal; i el Grup Cabotatge les havaneres Tornaré (Ortega Monasterio) i Maria la Portuguesa (Carlos Cano).


Esbart Joaquim Ruyra
En la recta final, el rapsoda Salvador Roca va commoure especialment amb la seva interpretació de Vinyes verdes vora el mar, de Josep Ma de Segarra i Dicen, del tercet de poetes andalusos Antonio Quintero, Rafael de León i Manuel Quiroga. El genial guitarrista Alberto Torres i la cantaora Lídia Plaza van acabar d’embruixar al públic amb Farruca i Fandangos de Huelva, i finalment l’Esbart Joaquim Ruyra va interpretar el Ball de Panderetes de Vilafranca del Penedès i la Jota Rodona de Carlet.

Cap de setmana completat amb ‘Los sonidos del alma’

L’espectacle d’homenatge a Paco Gutiérrez a benefici dels actes commemoratius dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria no ha estat l’únic que ha omplert de música i color l’escenari del Teatre de Blanes aquest cap de setmana. El dia abans, dissabte a la nit, va ser el torn de Los sonidos del alma, organitzat també per la Casa d’Ardales.


Espectacle 'Los sonidos del alma'
Autor Fotografia: Aitor Roger
En aquesta ocasió es va comptar amb els guitarristes Alberto Torres i David Rodríguez, acompanyats al cante per Lidia Plaza i Judit Alférez. Els quatre artistes van propiciar una vibrant vetllada molt ben valorada pel públic, i al seu terme tant el president de la Casa d’Ardales com l’alcalde de Blanes van tenir un emotiu record per la població agermanada malaguenya, que fa pocs dies va patir una situació d’emergència a causa dels forts aiguats que hi van caure.
Data de realització: 11/08/2018 | Data de la darrera actualització: 11/08/2018

© Ajuntament de Blanes

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300