Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els sindicats de Nylstar Blanes es pronuncien respecte l’actual situació de l’empresa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/07/2018 09:07:43 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els sindicats de Nylstar Blanes es pronuncien respecte l’actual situació de l’empresa

Arran que ha saltat la notícia del tall de llum ja solucionat, els diferents representants sindicals han fet públic el seu posicionament respecte el futur de la factoria tèxtil

Dilluns passat es va saber que la companyia elèctrica havia tallat el servei a la factoria Nylstar de Blanes, a causa d’uns retards en el pagament de les factures en els darrers quatre mesos. Per aquest motiu, es va demanar als treballadors que marxessin a casa, tot i que va quedar restablert aquella mateixa tarda després d’una negociació amb Endesa, i el torn de nit van poder tornar a la feina.


Manifestació unitària sindicats Nylstar juliol 2016
Els diferents representants sindicals han sortit al pas d’aquesta notícia i fer les respectives valoracions. El comitè d’empresa, encapçalat per Juanjo Rodríguez, delegat d’USOC, ha criticat la manera d’actuar de la companyia elèctrica, ja que entén que va procedir al tall del subministrament sense donar cap opció per solucionar el problema.

USOC ha fet públic un comunicat on es recorda que l’empresa està passant per un procés de readaptació en el seu model industrial. Malgrat les discrepàncies mantingudes durant la negociació amb la direcció quan s’estava sortint d’un concurs de creditors, els delegats sindicals d’USOC recorden que sempre han tingut la mirada posada en la defensa per la continuïtat dels llocs de treball. També han explicat que avui dia s’ha aconseguit continuar treballant i tenir prou garanties de futur, i com a prova recorden que dels poc més de 50 treballadors que van arribar a haver, actualment ja en són 130.


Juanjo Rodríguez, president del comitè d'empresa
En canvi les valoracions que han fet aquests dies els dos altres sindicats, UGT i CCOO, no són tan optimistes. Han expressat preocupació per l’actual gestió de Nylstar i fins i tot alerten sobre el perill de la continuïtat en la producció. Des de la UGT s’ha remarcat que abans del tall elèctric hi havia unes millors perspectives de futur. Per la seva banda, des de CCOO s’ha afegit que, malgrat la direcció ha informat que estan buscant finançament tant a la Generalitat com al Banc de Sabadell, aquests darrers anys la situació ha empitjorat, considerant que no sembla que hi hagi indicis de recuperació.
Data de realització: 11/07/2018 | Data de la darrera actualització: 11/07/2018

© Ajuntament de Blanes

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300