Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 1.500 de persones es concentren a Blanes en defensa de la democràcia i les institucions


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/20/2017 08:55:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AUDIENCIA PUBLICAMés de 1.500 de persones es concentren a Blanes en defensa de la democràcia i les institucions

La societat civil del municipi gironí ha convocat la ciutadania perquè es mobilitzés davant l’edifici consistorial en suport de les institucions catalanes i en defensa de la democràcia

Responent a una convocatòria que s’ha estès a la ciutadania principalment a través de les xarxes socials, WhatsApp i el mètode més tradicional de tots, el boca-orella, més de 1.500 persones s’han mobilitzat aquest vespre a Blanes. L’objectiu, tal com s’explicitava al missatge compartit i reenviat, ha estat donar suport a les institucions catalanes i en defensa de la democràcia.


Es tractava que tots aquells i aquelles que no poguessin anar ala concentració de Barcelona ho fessin a Blanes, a la seva població. El missatge de la convocatòria estava encapçalat pels símbols internacionals d’ajuda, SOS, així com per de la privació de la llibertat d’expressió, una franja roja sobre una boca. La concentració s’ha fet al punt de les vuit del vespre al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial.

Entre els centenars de persones que han participat, on hi havia gent de totes les edats, també s’hi comptaven regidors i regidores de diversos partits polítics, entre ells els que donen suport al Referèndum de l’1 d’Octubre: PDeCAT, ERC i CUP. En solidaritat amb la situació d’excepció i d’excepcionalitat que s’estan vivint aquests dies -i aquest dimecres en especial-, també han participat en la concentració regidors i regidores d’ICV-EUiA i Batega per Blanes.


De manera unitària, tots els participants han rebutjat les detencions i escorcolls d’aquests dimecres, i en defensa de l’autogovern de Catalunya. L’objectiu, tal com s’explicitava, era donar suport de les institucions catalanes i en defensa de la democràcia, i es convocava a participar-hi en el cas que no es pogués anar a la concentració de Barcelona.


Al llarg de la concentració s’han corejat diverses consignes, i també s’ha cantat el què aquests dies ha significat tota una declaració d’intencions, la reivindicativa L’Estaca que durant la dictadura del general Franco va fer-la esdevenir tot un himne, així com l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors. Un dels lemes més corejats ha estat Votarem, en referència a la convocatòria del Referèndum de l’1 d’octubre, així com un altre crit unànim: Independència.

Lectura del Manifest ‘Catalunya en estat de setge’

Com a cloenda de la concentració, dues portaveus de l’Assemblea Nacional Catalana de Blanes, Mireia Maeso i Rosa Riba, han llegit el manifest reivindicatiu Catalunya en estat de setge, redactat per l’ACM, l’Associació Catalana de Municipis, i l’AMI, l’Associació de Municipis per la Independència. La lectura l’han fet a l’entrada de l’Ajuntament de Blanes, escortades per diversos regidors i regidores que donen suport al Referèndum, entre ells l’alcalde accidental de Blanes, Quim Torrecillas.


Finalment, s’ha emplaçat a tos els assistents a l’acte lúdic, festiu i reivindicatiu que tindrà lloc dissabte vinent al Passeig de Mar, amb una marxa, jocs infantils, un col·loqui, un vermut, una botifarrada per sopar i un concert amb el conegut grup Dijous Paella. L’activitat està organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana de Blanes i la Taula de Forces Polítiques i Socials de Blanes i, entre d’altres convidats, es comptarà amb la presència del diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach.



Data de realització: 09/20/2017 | Data de la darrera actualització: 09/20/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300